Sheriff: Amoureuze Belg is pedofiel

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Een Vlaamse tiener die in Amerika zijn chatvriendinnetje wilde opzoeken, zit daar al zes weken vast. De lokale sheriff denkt dat hij de pedofiel van het jaar te pakken heeft en eist 40.000 dollar borg. De 19-jarige Limburger uit Hasselt kwam met zijn 16-jarige Amerikaanse vriendinnetje in contact op MySpace, een ontmoetingsplaats voor jongeren. Twee jaar lang correspondeerden ze met elkaar, en deze zomer besloot de jonge Vlaming zijn liefje op te zoeken. Zijn ouders betaalden de verre reis bij wijze van eindexamencadeau.

Eenmaal in Harlan County, diep in de staat Kentucky, maakte de Belg een afspraak in de bioscoop, want - zo had zijn vriendinnetje gemeld - bij haar thuis konden ze elkaar beter niet ontmoeten. In de bioscoop was hun geluk maar van korte duur. De moeder van het Amerikaanse meisje was niet gediend van de vreemde man naast haar dochter, en belde de politie. Die viel met vijf man binnen om de Belgische student te arresteren.

Tweede megaverrassing: zijn internetvriendinnetje, dat hem als een baksteen liet vallen, was nog geen 16, maar pas 13. Pogingen van de Limburger om te bewijzen dat hij met haar al twee jaar een elektronische relatie had, pakten averechts uit. De sheriff, eenmaal in het bezit van zijn paswoord, vond redelijk pittige teksten en foto's. Sindsdien is de Belg 'een seksueel roofdier, dat er enkel op uit is jonge en zwakke mensen te pakken'.

"Twee jaar onderhield hij contact via internet. Hij nam de moeite een visum aan te vragen, de oceaan over te vliegen en hier in Harlan County een hotel te zoeken en haar op te zoeken," aldus politiechef Marvin Lipfird in de Harlan Daily Enterprise. Voor de politiechef, die hard werkt aan zijn herverkiezing, is de Vlaming een godsgeschenk, die bewijst dat hij zijn oorlog tegen seksuele delinquenten serieus neemt. Gerald Corthouts, de Belgische advocaat van de familie, spreekt van een nachtmerrie. Zijn cliënt is door medegevangenen in elkaar geslagen, zijn ouders zijn in een depressie geraakt.

bron: 'Sheriff: Amoureuze Belg is pedofiel' door Frans Boogaard; www.ad.nl/buitenland/article1687833.ece; AD.nl; 24 september 2007