The Nether is een ingenieus rollenspel over toevluchtsoord voor pedofielen en pedoseksuelen

From Brongersma
Jump to navigation Jump to search

Ze willen een plek creëren waar ze zichzelf kunnen zijn, de mannen die we in het toneelstuk The Nether ontmoeten. En dat is de plek waar ze kunnen doen wat in het echte leven verboden is: jonge kinderen liefhebben op een manier die voorbijgaat aan alle morele voorwaarden van de liefde tussen volwassenen en kinderen. In een toekomstige wereld hebben ze hun eigen clubhuis gemaakt: De Toevlucht, onderdeel van The Nether, de verzamelnaam van een virtuele wereld die naast de gewone wereld bestaat.

De Engelse schrijver Jennifer Haley realiseerde zo'n toevluchtsoord in haar toneelstuk The Nether (2013), dat nu door Het Nationale Theater wordt gespeeld in regie van Nina Spijkers. Voorlopig als streaming te zien, maar in augustus en ook volgend jaar live in de theaters. Een gewaagde onderneming, want het gaat over hoe pedofielen een manier zoeken om voor hun verlangens en soms ook lusten een uitweg te vinden. Vandaag de dag is pedofiel, en zeker pedoseksueel zijn, zo ongeveer het ergste wat er is. Het begrip pedojager is niet voor niets de laatste jaren als geuzennaam in zwang geraakt.

bron: Toneelrecensie 'The Nether is een ingenieus rollenspel over toevluchtsoord voor pedofielen en pedoseksuelen' door Hein Janssen; www.volkskrant.nl/cultuur-media/the-nether-is-een-ingenieus-rollenspel-over-toevluchtsoord-voor-pedofielen-en-pedoseksuelen~b26fdae0/; De Volkskrant; 30 mei 2021