Toch aangifte tegen biologieleraar wegens relatie met leerlinge

From Brongersma
Jump to: navigation, search

De moeder van een leerlinge van het Haags Montessori Lyceum (HML) die een relatie heeft met een vroegere biologieleraar van de school doet toch aangifte tegen hem wegens seksueel misbruik. Ze stelt tegenover het AD dat zij dat doet uit onvrede met de lankmoedige houding van de school en de onderwijsinspectie.

De 40-jarige leraar moest vanwege de relatie met de toen 16-jarige leerlinge de school verlaten. De riante vertrekregeling en het afscheidsfeest trokken daarbij de aandacht. Aangezien de relatie de instemming heeft van het inmiddels 18-jarige en dus meerderjarige meisje en niemand aanleiding zag om aangifte te doen, leek de zaak verder afgesloten. Het Openbaar Ministerie zag geen grond voor vervolging. Maar de moeder van de leerlinge, die zelf ook les heeft gegeven op het HML, heeft nu dus alsnog besloten aangifte te doen. Reden is de houding van de school en de onderwijsinspectie, zo heeft zij tegenover het AD verklaard. Met de aangifte wil ze laten zien 'dat iemand hiermee niet kan wegkomen. De vrouw meent dat de leraar zich in een periode van kwetsbaarheid aan haar dochter heeft opgedrongen.

bron: 'Toch aangifte tegen biologieleraar wegens relatie met leerlinge'; www.infothuis.tv/index.php?s=3&c=18133; InfoThuis TV; 15 januari 2007