Wie gekleed doucht en niet in korte broek wil gymmen, maakt alleen zichzelf belachelijk

From Brongersma
Jump to: navigation, search

Het is voor niemand goed als een obsessie met seks als bron van chaos en bandeloosheid de ruimte krijgt. Het staat iedereen vrij om persoonlijk of in groepsverband een maniakale kuisheid te praktiseren maar dat hoeft de buitenwereld niet te faciliteren. Het is niet schaamtevol om naakt te douchen. En je bent geen hoer als je in een kort broekje en een T-shirt de gymnastiekles volgt. Als iemand zich daar ongemakkelijk bij voelt, is dat het probleem, niet dat hij of zij onder zulke omstandigheden niet "bedekter" rond mag lopen.

Sommige lezers zullen nu victorie kraaien en over het boerkaverbod beginnen en hoe heilzaam of dat wel niet is. Zij maken een denkfout. De openbare weg is een plek waar iedereen helemaal zichzelf kan zijn. Je bent daar met anderen omdat je bijvoorbeeld dezelfde kant op moet, niet omdat je een gezamenlijke activiteit onderneemt. Of omdat je elkaar passeert. Dan mag je een boerka dragen of omdat je in de SM zit, je partner aan een riempje met je meevoeren. Daar heeft niemand anders iets mee te maken.

Het ligt anders daar waar mensen bijeenkomen voor een gezamenlijk doel zoals sportbeoefening. Daar hoef je geen ruimte te bieden aan normen zoals die opgeld doen in bepaalde sektes.

Het is bespottelijk om in 2020 gekleed te douchen of je ongemakkelijk te voelen in de gymzaal met je T-shirt en je korte broek aan.

bron: Artikel 'Wie gekleed doucht en niet in korte broek wil gymmen, maakt alleen zichzelf belachelijk' door Han van der Horst (historicus); joop.bnnvara.nl/opinies/wie-gekleed-doucht-en-niet-in-korte-broek-wil-gymmen-maakt-alleen-zichzelf-belachelijk; Joop; 11 januari 2020